Op een zonovergoten sportpark, met echt gras en met de mooie punt tegen de koploper van vorige week nog in het achterhoofd mocht de hoofdmacht van c.s.v. VIOS Vaassen vandaag, 4 februari, aantreden tegen de nummer 2 van de competitie; sv Twello. In de thuiswedstrijd verloor VIOS de allereerste wedstrijd van het seizoen van de mannen uit Twello. Toen kon nog niemand vermoeden dat de Twellonaren de wedstrijd van vandaag als de nummer 2 van de competitie het veld zou betreden. Toch is dat het geval en Twello is het dus aan z’n stand verplicht de wedstrijd tegen VIOS wederom te winnen.

Na het eerste fluitsignaal van de jonge scheidsrechter de Graaf is het VIOS dat aftrapt. Direct maken de Vaassenaren duidelijk dat ze met een doel naar Twello zijn afgereisd, want er wordt meteen aangevallen. In de 5de minuut leidt dat tot een overtreding op Mehmet Ali Akalin op zo’n 20 meter voor de goal. Danny Machielsen schiet direct op doel, maar de bal raakt de lat en komt weer terug het veld in. De rebound is voor Jaron Dijksterhuis, maar ook hij raakt het aluminium. Een goede mogelijkheid op een voorsprong is daarmee voorbij. Het spel golft heen en weer en de ploegen zijn de eerste 10 minuten redelijk gelijkwaardig aan elkaar. VIOS zet hoog druk waardoor Twello de bal vaak niet goed kwijt kan.
VIOS doelman Robin de Vries, die een goede pot keepte, tikt de bal na een afgeslagen corner van Twello attent over z’n doel. Langzaam krijgt Twello meer vat op het spel en komt VIOS er moeilijk uit. Toch weet Twello niet te profiteren. De ballen die uit de tweede lijn op de VIOS-goal worden geschoten worden allemaal goed verwerkt door de verdediging.
In de 25ste minuut is het al de vijfde corner die Twello mag nemen, na een vrije trap die via de VIOS muur over de achterlijn verdwijnt. Ook deze corner weet Twello niet te verzilveren en het is VIOS dat onder druk vooral aan het tegenhouden is. Twello is duidelijk de bovenliggende partij. Toch weten de VIOS-mannen, zonder noemenswaardige kansen van Twello, de rust te bereiken met de  0 – 0 op het scorebord.
Na de rust start VIOS met frisse kracht Mathijs Meijer op de plek van Mauro Rodijk. Ongeveer 5 minuten in de tweede helft weet de Vries het schot van Masora Oraile met een prachtige redding tot corner te verwerken. Maarten Lutje Beerenbroek legt daarna de bal in de doelmond bij de tweede paal waar Jurre Spanjers klaarstaat om de bal in de touwen te werken. 1 – 0.
VIOS heeft een onrustige fase waarbij veel ballen net niet aankomen en er veel balverlies wordt geleden. In de 69ste minuut verlaat captain Joas Pol het veld en komt aanvaller Richard van Beek er in.
Twello is inmiddels toe aan corner nummer 11, welke in eerste instantie niet goed wordt weggewerkt door VIOS. Het laat de VIOS harten even een tel overslaan, maar het loopt goed af.
In de 80ste minuut krijgt VIOS een kleine opleving en wordt er af en toe mooi gecombineerd richting het doel van keeper Steven Koopmans. Een mooi samenspel tussen Akalin en van Beek wordt uiteindelijk door Machielsen helaas net naast geschoten.
VIOS wisselt nog een keer; Jaron Dijksterhuis verlaat het veld en wordt vervangen door Wiljan van Westerveld.
In de 91ste minuut is het Twello dat de deur definitief op slot gooit. Aanvoerder Tim Evers legt de bal op het hoofd van Stefan Hulsebos die het leer in de touwen knalt. De VIOS doelman claimt dat hij werd gehinderd, maar vindt geen gehoor bij de verder uitstekend leidende scheidsrechter. En zo staat de uiteindelijke uitslag van de wedstrijd op het scorebord; 2-0.
Saillant detail is dat Twello 13 corners mocht nemen waaruit 2 keer werd gescoord, tegenover 0 corners voor VIOS.
Volgende week staat om 14.30 uur voor VIOS de thuiswedstrijd tegen Eerbeekse Boys op het programma. De nummer laatst, dus een goede mogelijkheid om de eerste 3 punten na de winterstop te pakken.

04/feb

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN