De afgelopen twee jaar organiseerde c.s.v. VIOS  samen met Café de Toren in de zomer met heel veel plezier de Vaassense Zomerfeesten. Daarvoor stond VIOS tientallen jaren aan de lat voor de organisatie van de Dorpsavonden. Helaas hebben we moeten besluiten de stekker eruit te trekken. Meerdere redenen leidden tot dit besluit.

Organisatorische risico’s
De organisatie van evenementen als de Vaassense Zomerfeesten moet aan heel veel regels voldoen. Er worden veel eisen gesteld. De risico’s die dit evenement met zich meebrengt zijn voor VIOS niet meer te dragen. Daarbij spelen vervelende voorvallen in het verleden ook een rol. VIOS kan en wil die verantwoordelijkheid niet meer op zich nemen.

Stijgende kosten
Samen met medeorganisator Café de Toren zijn wij tot de conclusie gekomen dat de mogelijke winst niet opweegt tegen de financiële risico’s. Dit komt door stijgende kosten voor zaken als beveiliging, de muzikale aankleding en het afschaffen van wegwerpbekers. Wegwerpbekers zijn namelijk niet meer toegestaan en het alternatief gaat zorgen voor stijgende kosten en vraagt een investering. Ook maken overheidsmaatregelen het steeds moeilijker om dit soort evenementen nu en in de toekomst te organiseren.

Terugkijken met een goed gevoel
De Dorpsavonden en later de Vaassense Zomerfeesten zijn evenementen waar men bij VIOS met een gevoel van trots op terugkijkt. Het was een traditie om elkaar op zomerse woensdagavonden in het centrum te ontmoeten. Samen genieten van leuke muziek en elkaars gezelschap onder het genot van een drankje. Voor VIOS stonden de avonden garant voor een mooie bijdrage aan de clubkas. De samenwerking met Café de Toren heeft VIOS als fijn ervaren. De club is hier dankbaar voor! Het besluit om de Vaassense Zomerfeesten niet meer te organiseren is met pijn in het hart genomen.

07/feb

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN