Vios mocht vandaag aantreden tegen het gedegradeerde VSCO uit Oosterwolde voor haar eerste competitieduel van het seizoen. Aanwinsten Levi Tuasela en Jasper Verstraten verschenen aan de aftrap. Noah Tuasela was voor vandaag verhindert en Thymo Brouwer is nog altijd herstellende van zijn blessure.
In het eerste kwartier kregen beide ploegen een grote kans door onzorgvuldigheid in de opbouw. Maar het waren de keepers die met een goede redding hun ploeg in de wedstrijden wisten te houden.
Waar VSCO slordig was in de opbouw trok Vios het spel meer en meer naar zich toe door de bal goed rond te laten gaan. Veel duels werden gewonnen door met name Mathijs Meijer. Dit leverde een aantal goede mogelijkheden op voor de gastheren maar werden afgevlagd voor buitenspel. In de 41e minuut negeerde scheidsrechter Mulder een vlagsignaal waardoor Richard van Beek een grote kans kreeg om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Maar de sterk spelende doelman van de bezoekers wist knap te redden. 
In de 46e minuut opnieuw een mogelijkheid voor Vios om op voorsprong te komen. Ditmaal was het Jasper Verstraten die de bal niet in  het doel wist te werken.

Na de rust kwam Vios sterk uit de startblokken. Het dwong de tegenstander tot een vroege lange bal en kwam verder niet in de problemen.
In de 59e minuut mocht Kristiaan Bax aanleggen voor een vrije trap. Hij draaide deze richting de tweede paal waar Joas Pol de bal ontving maar schoot de bal rakelings voorlangs.
Een minuut later tastte doelman De Vries mis maar wist net op tijd zijn hand op de bal te leggen. Hoewel de spits van VSCO de bal wist te ontfutselen en deze in het lege doel wist te werken, werd het doelpunt afgekeurd. 
Met de inmiddels ingevallen Mehmet Ali Akalin ging Vios nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Al snel kreeg Akalin een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten nadat hij met een goede steekbal één op één met de keeper werd gezet. Opnieuw een sterk optreden van de doelman waardoor de inzet werd gekeerd.
In de 80e minuut loste Levi Tuasela een hard schot welke werd gered. Ook kon Bax de rebound niet verwerken tot doelpunt. Twee minuten later kreeg Van Beek een grote kopkans na een mooie voorzet van Akalin. Zijn inzet eindigde over het doel.
In de 90e minuut was het opnieuw Joas Pol die uit een corner een grote mogelijkheid kreeg om tot score te komen. Maar wederom miste zijn inzet richting waardoor de bal rakelings over het doel vloog.

Vios wist zichzelf deze middag niet te belonen. Volgende week nemen de geel zwarten het op in een uitduel met ’s Heerenbroek. De kampioen van vorig jaar in de 4e klasse.

  24/sep

  Clubblad De Treffer

      

  VIOS Kidsclub

  Vios Prikbord

   

  Onze Hoofdsponsor

  Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

  ONZE SPONSOREN