De wedstrijd tegen Swift 64 eindigde in 1-1. Dit is alweer het derde gelijke spel dit seizoen voor Vios.

De wedstrijd begon moeizaam. Hoewel de grasmat er goed bij lag had de vele regen duidelijk invloed op het spel van de Vaassenaren. Swift had overwegend balbezit zonder echt gevaarlijk te worden.
In de 13e minuut kon Vios een foutieve pass onderscheppen waardoor Mehmet Ali Akalin één op één met de keeper kwam. Hij vergat echter een hoek te kiezen waardoor zijn inzet een makkelijke prooi was voor de doelman.
Een minuut later kregen de gastheren een goede mogelijkheid om de score te openen. Maar een lage voorzet werd door niemand getoucheerd een belandde over de zijlijn.
In de 20e minuut was Joas Pol vanuit een corner dichtbij een doelpunt. Maar zijn kopbal belandde rakelings over het doel.
Een kwartier later was het Kristiaan Bax die Levi Tuasela vanuit een snelle ingooi een kans bood te scoren. Maar ook zijn inzet mistte richting.
Op slag van rust moest Joas Pol het veld verlaten met een blessure. Mathijs Meijer was zijn vervanger.

In de 2e helft trok Vios het initiatief meer naar zich toe. Het was Noah Tuasela die een uittrap van de keeper wist te onderscheppen. Zijn inzet vanaf de middenlijn belandde net over de deklat.
In de 68e minuut kreeg Vios opnieuw een grote mogelijkheid. Levi Tuasela wist met een mooi lange pass Akalin te bereiken. De dribbelkoning wist de vrijstaande Jasper Verstraten te bereiken die op zijn beurt de bal snoei hard op de kruising schoot.
Het begon er langzaam op te lijken alsof de bal deze middag geen enkel doel ging treffen. Zeker nadat dit keer Swift in de 75e minuut hun inzet op de paal zag eindigen.
Maar in de 80e minuut gebeurde het dan toch. Het was Meijer die de bal tegen de touwen wist te werken en daarmee zijn ploeg op een verdiende voorsprong wist te zetten.
Met nog 10 minuten te spelen leken de 3 punten mee naar Vaassen te gaan. Ware het niet dat in de 87e minuut de gastheren middels een goed genomen corner de score op gelijke hoogte wisten te brengen.

Ook vanmiddag gaf Vios wederom weinig kansen weg. Maar willen de Vaassenaren dit seizoen een rol van betekenis spelen dan zal er gewerkt moeten worden aan effectiviteit. Volgende week komt nr. 3 van de ranglijst OWIOS op bezoek. Een weerzien met een oud bekende. Beide ploegen troffen elkaar voor het laatst in 2017. Toen won Vios in een spektakelstuk met 3-2.

05/nov

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN