Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat in de leeftijd van 73 jaar is overleden Wijnand Vosselman.

Wijnand was 61 jaar lid van onze vereniging. Gedurende die periode heeft hij zich op vele fronten ingezet en onderscheiden binnen onze vereniging. Zo vormde Wijnand samen met enkele andere goede bouwvakkers een bouwcommissie om samen na te denken (en uit te voeren) over de verbouwing - vergroting van de kantine. Zijn vakmanschap en communicatieve vaardigheden zorgden mede voor een goede sfeer en een prachtig eind resultaat.

Ook was Wijnand een zeer betrokken voorzitter van de jeugdcommissie en was hij de bedenker van de vijf uur tafel voor de jeugdleiders. Dit ter bevordering van de teambuilding, zijn stokpaardje.
Wijnand nam ook als jeugdvoorzitter geen blad voor de mond en zijn recht door zee mentaliteit dwong naast respect soms ook een conflict af. Maar altijd kwam daar weer de mensenmens tevoorschijn die zocht naar een voor alle partijen bevredigende oplossing.

Naast zijn voorzitterschap van de jeugdcommissie voorzag Wijnand in de vacature als leider voor de JO19- 2 (wat toen A2 heette) toen we hiervoor geen leider konden vinden. Daarna werd Wijnand een gedreven voorzitter van de Midwintercommissie. Onder zijn leiding groeide het aantal deelnemers en werd de Vios Midwinterloop een begrip in de regio.

Zijn langste periode als vrijwilliger voor onze club heeft Wijnand echter besteed aan het beheer van onze kantine, hierbij bijgestaan door Bep zijn steun en toeverlaat en rots in de branding. Samen zorgden ze voor een goede sfeer en vele leuke activiteiten. Dit werd mede ingegeven door beider passie voor het carnaval bij de Rossumdarpers, waar Wijnand en Bep veelvuldig te vinden waren.

De laatste jaren moesten beiden een stapje terug doen omdat de gezondheid hen beiden in de steek begon te laten, maar als leden van de Vrienden van Vios bleef de aandacht voor geel en zwart aanwezig.

Onlangs tijdens onze derby day tegen Oene vertelde Wijnand juist dat het met Bep en hem eigenlijk “wel goed ging” en dat hij plannen had om (wat toch een beetje van Wijnand was) het mozaïek in de gang van meer kleur te voorzien. Het heeft echter niet zo mogen zijn.

Onverwacht is Wijnand afgelopen 2 e Pinksterdag overleden. Wijnand laat een grote leegte achter voor echtgenote Bep, zijn zoon Rudie en partner en kleinzoon Luca. Als vereniging zijn we Wijnand veel dank verschuldigd voor zijn inzet en wat hij voor velen van ons en onze vereniging heeft mogen betekenen.

Dat hij moge rusten in vrede.
Bestuur en leden c.s.v. vios vaassen.

22/mei

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN