In de laatste speelronde nam Vios het op tegen Be Quick Zutphen. Waar de geel zwarten zich nog definitief veilig moesten spelen had Be Quick nog zicht op nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. 

Vios startte de wedstrijd met hetzelfde strijdplan als vorige week tegen FC Zutphen. Door de linies compact te houden loerden de Vaassenaren op kansen via de counter. 
In de 10e minuut was het Mauro Rodijk die uit een corner zijn kopbal over zag gaan. Hoewel Be Quick gemakkelijk de bal rond liet gaan konden zij niet gevaarlijk worden. Vios daarentegen had moeite om de voetballende oplossing te vinden en verloor gauw het balbezit. 
In de 26e minuut werd Be Quick voor het eerst gevaarlijk. Na een goed genomen indraaiende vrije trap kreeg een Zutphense aanvaller de bal voor de voeten maar volleerde de bal net naast het doel. Vier minuten later mocht Danny Machielsen namens Vios aanleggen voor een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel. Maar zijn schot was een gemakkelijke prooi voor de doelman.

In de 33e minuut kreeg Vios een niet te missen kans. Het was opnieuw Rodijk die goed vrij werd gespeeld. Maar hij schoof de bal rakelings naast de verkeerde kant van de doelpaal. Hierna was het Be Quick dat steeds meer aandrong. Want vijf minuten later kon de behendige nummer 10 van Zutphen de pijlsnelle flankspeler in scoringspositie brengen. Maar zijn vizier mistte scherpte waardoor zijn schot in het zijnet belandde. 
Vlak voor rust kwam Vios nog goed weg. Een goed genomen vrije trap van de Zutphenaren belande op de lat.

De tweede helft had een heel ander spelbeeld. Beide ploegen speelden meer behouden en tikten de bal rustig achterin rond. De middellijn werd maar beperkt overgestoken. 
In de 52e minuut was het opnieuw Rodijk die gevaarlijk kon worden uit een corner. Dit keer wist hij de bal met zijn hoofd naar het vijandelijk doel te sturen. Met veel moeite wist Be Quick een tegentreffer te voorkomen.
In de 65e minuut opende Be Quick de score. Na een aanval over rechts kon de nummer 10 gemakkelijk de bal binnen werken.
Verder gebeurde er niets noemenswaardig meer. Beide ploegen namen genoegen met deze tussenstand. Waar Vios zich definitief wist te handhaven voor de 3e klassen won Be Quick Zutphen de laatste periode en plaatste zich hiermee voor de nacompetitie. 

Na de wedstrijd werd de speler van het seizoen bekend gemaakt. Dit keer was het Mathijs Meijer die deze titel op zijn naam mocht zetten. Hij werd geprezen om zijn stabiele prestaties dit seizoen. Een stille kracht op het middenveld die vanuit de eigen jeugd al jaren een vaste waarde is in het eerste elftal.

BEKIJK HIER ALLE FOTO'S VAN DE WEDSTRIJD


 

29/mei

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Vios Prikbord

 

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN