Op een warme zomeravond,afgelopen woensdag 9 mei, mochten de jongens van VIOS een oefenwedstrijd spelen tegen de talenten van Vitesse Arnhem. VIOS stelde een team samen van jongens die nog mogen spelen in de JO-9 competitie. Vier jongens van de JO11-2 en alle spelers van de JO9-1 vormden samen een sterk en enthousiast team. Zij namen het op tegen de selectie van Vitesse met spelers van 7 en 8 jaar.

Na een paar minuten werd het al gauw duidelijk waarom de spelers van Vitesse gescout waren: de ene na de andere bal werd op het doel van VIOS gevuurd. Veel ballen werden knap gekeerd door de verdediging van VIOS, maar sommige schoten waren onhoudbaar voor onze keeper. De mannen van VIOS waren lekker fel en wonnen daardoor veel duels, wat leidde tot de eerste schoten op het doel van Vitesse. Toch bleef Vitesse erg gevaarlijk en schoot een paar ballen de kruising in aan de andere kant.

Na een half uur bood de trainer van Vitesse aan om 7 tegen 8 te gaan spelen om de wedstrijd wat meer in balans te brengen. Er kwam een extra verdediger van VIOS bij om de bliksemsnelle spitsen van Vitesse af te kunnen weren. Na een mooie pass van achteruit kreeg Burhan de bal voor zijn linkerbeen. Hij keek goed en mikte de bal de kruising in. De keeper kon er niet meer aan komen en het eerste doelpunt van VIOS was een feit. Het publiek veerde op en moedigde de spelers aan om er nog een paar bij te knallen.

Een paar minuten later kreeg VIOS een corner die voor de goal werd geslingerd. Salviano stond op de goede plek om het tweede doelpunt te maken voor de boys uit Vaassen. Er werd lekker rondgetikt op het middenveld, waardoor er veel ruimte kwam aan de rechterkant.
Salviano en Burhan speelden de Arnhemse verdediging zoek met een een-tweetje waardoor Salviano alle tijd had om de bal in het hoekje te schuiven. De toeschouwers genoten van het tikkie-takka-voetbal van de mannen van VIOS. Het was ondertussen erg druk aan de zijlijn. De families van de jongens waren in groten getale aanwezig en ook veel VIOS-pupillen die zich opmaakten voor het jeugdkamp kwamen kijken.

De Vitessenaren werden wakker geschud door de goals van VIOS en wilden graag wat terug doen. De snelle aanvallers kwamen er een paar keer goed uit via de counter, maar onze doelman Kenji laat niet zomaar bij zich scoren. De verdedigers voor hem wonnen bijna alle duels en lieten de jongens uit Arnhem en omstreken er niet langs.

Uit een corner van VIOS belandde de bal ineens voor de voeten van Yazan, die de bal er in een keer in plofte. De Ronaldo-imitaties werden uit de kast getrokken en er werd enthousiast gejuicht door de toeschouwers.
Het warme weer en de lange wedstrijd hakten erin bij de spelers. Er moest op karakter en wilskracht gespeeld worden. Dit kan je wel overlaten aan de onvermoeibare Mirac die overal op het veld te zien was en enorm veel ballen afpakte en goed doorspeelde.
Burhan was nog niet klaar met scoren en schoot nog een bal de kruising in met dat fenomenale linkerbeen van hem. Een perfecte uitvoering van de robotdans uit het populaire spelletje Fortnite werd getoond en met veel applaus ontvangen. De boys van Vitesse wilden wat terug doen en lieten met een paar mooie goals even zien waarom ze bij Vitesse spelen.

De wedstrijd eindigde in een ruime overwinning voor Vitesse, maar VIOS Vaassen heeft erg goed tegenstand geboden aan de talenten uit Arnhem. De jongens sloten gezamenlijk af in de kantine met een patatje en een kannetje ranja. Het was een erg leerzame en mooie ervaring en ze mogen trots zijn op hun inzet en leuke spel!
 

12/mei

Clubblad De Treffer

    

Vios KidsClub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN