Vandaag staat de beker wedstrijd tegen SV Zwolle vr1 op het programma. Een tegenstander die net als wij tot nu toe bovenin de competitie mee draait, met 9 punten uit 3 wedstrijden. We weten niet veel over ze, alleen dat we het niet makkelijk zullen krijgen. In de eerste helft zijn het twee ploegen die voornamelijk rondom de middenlijn aan het voetballen zijn. Het is rommelig en de teams zijn aan elkaar gewaagd. Heel veel kansen hebben beide ploegen niet, maar toch wij zijn het die het net weten te vinden. Na een solo, wordt de bal netjes onderin de hoek geplaatst. En zo staat het 0-1.  Met deze stand gaan we de rust in. 

In de rust wordt besproken dat we weer wat meer moeten gaan voetballen, combineren. We zijn zeker niet slechter, maar moeten 100% geven om hier de punten binnen te gaan slepen. Gemotiveerd stappen we het veld weer op.
De tweede helft is een taaie. Sv Zwolle is een solide partij en zet alle zeilen bij om op een gelijkmaker te komen. Door het sterk verdedigende werk door alle linies, weten we ze er niet door te laten komen en zo staan we na 65 minuten spelen nog steeds op een 0-1 voorsprong.

Sv Zwolle probeert voornamelijk met de lange bal vanaf de laatste man,  de rechts/links buitens aan het werk te zetten. De bal wordt hier opgevangen door onze verdediging en richting de 16meter gespeeld. Na wat chaos en gekluts in de 16 meter van Sv Zwolle, is het de nummer acht die een overduidelijke hands-bal maakt. De scheidsrechter legt de bal terecht op de 11 meter en Nienke weet deze rustig binnen te schieten. 0-2. 
De dames uit Zwolle proberen nog vooruit te voetballen, maar de verdediging staat als een huis. We krijgen een vrije trap halverwege de helft van Zwolle. Estelle weet de bal met een mooie trap vanaf de zijkant op het hoofd van Nienke te krijgen, die de 0-3 hard binnen kopt. Sv Zwolle knakt en weet niks meer aan deze stand te veranderen. 

Zo weten we deze bekerronde door te komen, met winst tegen een goede tegenstander. Het was een taaie pot, waarin fysiek en gedisciplineerd gespeeld is. Dit duel levert niet alleen de volgende ronde voor de KNVB beker op, maar het heeft ook laten zien dat we met hard werken als team ver kunnen komen. 
Op naar volgende week waarbij we om 12:15 u uit spelen tegen Stroe vr1. Er staat ons opnieuw een pittige kluif te wachten.

21/okt

Clubblad De Treffer

    

Vaassense Dorpsavonden

Vaassense Dorpsavonden 2019

Vios Prikbord

 

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN