De laatste zaterdag van het seizoen staat voor de deur en dat belooft een hele mooie te worden. We starten de dag samen met een brunch bij VIOS en vertrekken vervolgens met de bus naar Ede.

Daar wacht ons bij de ingang een prachtig zelfgemaakt spandoek op met de logo’s van Fortissimo en VIOS. Even later blijkt dat onze tegenstander er veel werk van heeft gemaakt. Rood witte ballonnen en vlaggetjes sieren de vereniging en zeker 4 spandoeken hangen om het veld. Toch zijn er meer supporters mee gereisd uit Vaassen. Ook zij hebben gedacht aan de sfeer en komen met spandoeken en vuurwerk.

Vanaf het eerste fluitsignaal laten wij zien dat we de betere ploeg zijn. De lange bal van Inez valt achter de back van Fortissimo waardoor Estelle een actie kan maken. De keeper komt uit maar komt niet bij de bal, dus wordt de bal voorgegeven. Helaas wordt deze door Mandy net over gekopt. Vlak hierna weet Nienke nog een schot op goal te vuren, maar ook deze gaat over. Gelukkig valt in de 5e minuut ons eerste doelpunt uit de corner: Esther kopt de bal binnen!

Fortissimo begint meer te voetballen en komen een paar keer richting onze goal. Ze maken dan ook in de 9e minuut de gelijkmaker. We worden weer even op scherp gezet, maar houden het vertrouwen. We merken dat we conditioneel veel sterker zijn. De meiden van Fortissimo hebben meer last van de warmte en de wedstrijd ligt vaak stil. Na de drinkpauze weten we onze score uit te breiden. Nienke schiet de bal vanuit de lucht keihard in de kruising! Met de stand van 1-2 gaan we de rust in.

Ook in de tweede helft zijn we de bovenliggende partij. Toch zullen we wel nog een keer moeten scoren om het ons zelf niet te moeilijk te maken. Fortissimo kan soms met hun snelle buitenspelers nog erg gevaarlijk zijn. In de 60e minuut krijgt Sarah Ronner de bal en besluit om het maar eens te proberen. Een keihard afstandsschot van zeker 30 meter belandt net tussen de keeper en de lat: 1-3! Met deze stand hebben we iets meer lucht. In de 77e minuut zorgt Nienke voor de 1-4 en zijn we vrijwel zeker van de beker!

Met deze stand waren de laatste 10 minuten toch alles behalve saai. Inez grijpt nog een keer aan de noodrem wanneer hun snelle buitenspeler doorbreekt. Ze krijgt geel en moet 10 minuten langs de kant zitten. Na een snelle wijziging in de opstelling staan we ook met 10 man sterk en creëeren we zelfs nog wat kansen. Gelukkig moet even later ook een speelster van Fortissimo het veld verlaten. Ze krijgt rood na dat ze Mandy een klap heeft gegeven.

Inez mag het veld weer in, maar ook Dian zag zo’n kaart wel zitten. Ze geeft haar tegenstander nog een tik na en mag ook met rood het veld verlaten. De laatste minuten zijn zwaar. Fortissimo scoort nog een keer, maar dat mag voor ons de pret niet drukken. De wisselspeelsters dansen op de muziek die aangaat voor het doelpunt van Fortissimo en na de aftrap klinkt het eindsignaal. WIJ ZIJN BEKERKAMPIOEN!!

We feesten de rest van de dag op het terras van VIOS en bij de Toren, waar we met z’n allen proosten op onze hoofdsponsor Hoornstra-Ophof. Bedankt voor jullie bijdrage aan deze mooie dag!

Alle supporters, bedankt voor jullie komst gister en tijdens het hele seizoen!

Wij genieten nog even na met de mooie foto’s fotograaf Tibor Firityaszki.

Vios Vrouwen 1 Bekerkampioen

08/jun

Clubblad De Treffer

  

Vios Kidsclub

Wedstrijden 1ste elftallen

28/sep - 12:30 VIOS VR1 - OWIOS VR1
28/sep - 14:30 VIOS 1 - Zwolsche Boys 1
05/okt - 12:30 SDC Putten VR1 - VIOS VR1
05/okt - 14:30 DSV'61 1 - VIOS 1
12/okt - 17:00 VIOS 1 - Oene 1
19/okt - 14:30 Hulshorst 1 - VIOS 1
26/okt - 12:30 VIOS VR1 - DVS'33 VR2
26/okt - 14:30 Olympia'28 1 - VIOS 1

Vios Prikbord

 

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN