Vios begon sterk aan de ontmoeting met SP Teuge. De Vaassenaren waren overtuigend in de duels en waren ook voetballend de bovenliggende partij. Met opkomende backs, waarbij Levi Tuasela een belangrijke rol vervullen, veel diepgang, maar ook door het alsmaar volop druk zetten van de VIOS aanvallers Dennis de Jong en Mehmet Akalin, hierdoor werd het een aantrekkelijke 1e helft. VIOS Vaassen liet zien over veel potentie te beschikken en speelde 1 van hun betere helften van dit seizoen.

In 20e minuut kwam Vios op een 0-1 voorsprong. Door een dieptepass werd Noah Tuasela in stelling gebracht om de score te openen. 9 minuten later werd het 0-2. Het was Mehmet Ali Akalin die de bal wist te onderscheppen en kwam 1 op 1 met de goalie van Teuge. Het was Dennis de Jong die goed meeliep met Akalin, ontving de bal en scoorde. De wedstrijd leek beslist.

In de 2e helft begon Vios met waar het was gebleven. Opnieuw werden duels gewonnen en speelde het verzorgd voetbal. In de 52e minuut kreeg Teuge een vrije trap toegewezen op zo'n 30 meter van de goal. Het was Mike Droste die de ogenschijnlijk houdbare bal droog binnenschoot.

Hoewel het geloof bij Teuge langzaam terug kwam bleef Vios goed overeind. In de 64e wedstrijd kreeg Teuge wederom een vrije trap toegewezen. Deze vrij trap leek een kopie van de vorige echter op zo’n 40m en daarmee werd het 2-2. Toch bleef Vios er in geloven en zette het Teuge onder druk.

Na een blessurebehandeling bij de scheidsrechter werd de wedstrijd na zo'n 7 minuten hervat. Een goed lopende aanval werd uiteindelijk in de 85e minuut afgemaakt door Levi Tuasela. Met deze 2-3 leek Vios toch te krijgen waar het recht op had.

In de 90e minuut kreeg Teuge opnieuw een vrij trap toegewezen die na een scrimmage werd veredeld tot de gelijkmaker door Dave Bijsterbosch, echter de assistent scheidsrechter zag een overtreding hieraan vooraf gaan, maar scheidsrechter Jansen besloot anders. Een minuut later was Bijsterbosch opnieuw de gevierde man, volgens de assistent scheidsrechter echter vanuit buitenspelpositie, maar scheidsrechter Jansen overruled hem ook hier weer. Waardoor Teuge de winnende 4-3 leek te scoren.

Vios trapte na deze goal af met nog maar 10 spelers. Dennis de Jong was inmiddels met een 2e gele kaart van het veld gestuurd. De aftrap was direct de inleiding van het laatste doelpunt van de wedstrijd. Het was Mathijs Meijer die de diepte werd ingestuurd, kwam oog in oog met de keeper en knalde in de 96e minuut de verdiende gelijkmaker tegen te touwen.

Een wedstrijd die in de eerste helft beslist leek bleek een wedstrijd te worden die men nog lang zal bij blijven. Een gelijkspel met een bittere nasmaak.

Volgende week reist Vios af naar Wekerom om het op te nemen tegen SDS 55

24/mrt

Clubblad De Treffer

    

Vaassense Dorpsavonden

Vaassense Dorpsavonden 2019

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN