Vandaag een thuiswedstrijd tegen de nummer laatst uit onze competitie Victoria Boys uit Apeldoorn. Volgens onze inschatting een tegenstander die te doen moest zijn gezien de stand in de competitie.

Vios starte gretig aan de wedstrijd en koos de aanval.  Pim Pohlmann die vandaag veel de diepte zocht en onzelfzuchtig zijn teamgenoten vrij voor het doel wilde zetten tekende al snel voor zijn eerste assist. Een goede aanval over de flanken Kon door Joppe Hummel tegen de touwen worden geschoten 1-0.

Vios vergat soms dat het geen vrije partij op de training was waarin met skills de directe tegenstander als grapje voor paal wordt gezet.  Het haalt namelijk de snelheid uit je spel en bij balverlies kunnen je teamgenoten de schade weer proberen te repareren.

Victoria Boys maakte gretig gebruik van deze slordigheden waardoor het de kans kreeg om richting ons doel te voetballen. De verdediging van Vios was weer sterk vandaag en zette dit vaak weer recht. Toch wist Victoria boys effectief gebruik te maken van een miscommunicatie en de 1-1 binnen te schieten.

De schade werd snel weer hersteld na een keurig opgezette aanval identiek aan het 1e doelpunt. Pim Pohlmann de aangever Joppe Hummel de doelpuntenmaker 2-1. Even later weer raak. Remco Vogel nam de vallende bal van afstand op zijn pantoffel en gaf de onfortuinlijke doelman het nakijken 3-1. Na opnieuw wat slordigheden kreeg Victoria Boys weer de kans om wat terug te doen en was wederom effectief en scoorde de 3-2. Opnieuw wisten de jongens gauw weer tegen te scoren. Pim Pohlmann wist ditmaal met een steekpass vanuit het middenveld het goudhaantje van de 1e helft te lanceren en kon Joppe zijn 3e doelpunt binnen schieten 4-2.

In de rust was het duidelijk dat de jongens het zelfde wedstrijdbeeld hadden als dat ik heb gezien.  Te weinig beweging, matig omschakeling en te veel lopen met de bal.  De tegenstander was niet sterk en natuurlijk begrijp ik dat het dan uitnodigt om dingen te gaan doen die eigenlijk niet moeten. De jongens beloofden beterschap en starten weer scherp.

Een paar goede aanvallen volgden. Onder andere Floris Hummel en Ruben waren dicht bij een doelpunt. Na nog een beste doelpoging van Floris Hummel uit de 2e lijn reageerde Lennon VD linde allert en scoorde de 5-2. Ook al was het spel nog niet helemaal wat het wezen moet deed Vios het een stuk beter dan in de 1e helft. Victoria Boys kreeg geen ruimte meer om er uit te komen en Vios drong aan.

Uit een vallende bal wist Floris Hummel de bal ineens vanuit de lucht op zijn pantoffel nemen en scoorde prachtig de 6-2. Die zelfde Floris was kort daarna weer dicht bij een doelpunt maar raakte de lat.  Uit de rebound wist Ruben Mensink als kleinste man van het veld met de kop de 7-2 te scoren. Op aangeven van Remco Vogel die een dijk van een wedstrijd speelde vandaag mocht Floris Hummel met een slim balletje de doelman kansloos laten en scoorde de 8-2.

Hiermee kwam de wedstrijd tot zijn einde. Geen sprankelende wedstrijd vandaag maar met een tegenstander die niet wil/kan is het ook lastig om altijd het beste uit jezelf te halen. De 2e helft hebben we het een stuk beter gedaan als in de 1e helft en ben ik trots op de jongens dat ze de 2e helft hebben gedomineerd.

Op naar volgende week.

Groeten Jeroen van 't Einde

08/okt

Clubblad De Treffer

    

Vios Prikbord

Wedstrijden 1ste elftallen

22/sep - 12:00 Hierden VR1 - VIOS V. VR1
22/sep - 14:30 CJVV 1 - VIOS V. 1
29/sep - 12:30 VIOS V. VR1 - FC Horst VR1
29/sep - 14:30 VIOS V. 1 - SV Otterlo 1
06/okt - 11:00 VVOP VR1 - VIOS V.VR1
06/okt - 14:30 Zwart Wit '63 1 - VIOS V. 1
13/okt - 12:30 VIOS V. VR1 - ZVV '56 VR2

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN