Op Sportpark Berg en Bos werd er om 14.30 uur afgetrapt voor de streekderby tussen AGOVV en c.s.v VIOS Vaassen. Voorafgaand hadden beide teams in vier wedstrijden 6 punten weten te behalen. Naast de prestige waren de 3 punten voor beide ploegen van belang om de aansluiting met de middenmoot te behouden.

Na het fluitsignaal begonnen beide teams afwachtend. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de blauwen. AGOVV had de bal en VIOS zette de tegenstander goed onder druk. In de 19e minuut slaagde AGOVV er toch in om over de middenlijn te komen en hun eerste aanval op te zetten. Het was Diego Klein die over de linker flank wist door te komen en een assist afleverde aan Moreno Schoenmakers. Hij twijfelde niet en schoot de 1-0 knap binnen. Na deze tegenslag ging VIOS op zoek naar de gelijkmaker. Met deze overtuiging werd het veldspel van de Vaassenaren aanzienlijk beter. Er werd beter gecombineerd waardoor VIOS de tegenstander met de rug tegen de muur zette. Dit resulteerde in een aantal doelpogingen die door ex-VIOS goalie Mike Koldenhof konden worden gekeerd.

In het laatste kwartier van de eerste helft was het routinier Jelle Pol die zijn stempel op de wedstrijd wist te drukken. Met een goed genomen hoekschop bracht hij Joas Pol in stelling de gelijkmaker in te koppen. Deze werd opnieuw gepareerd door doelman Koldenhof. Maar een aantal minuten later had de doelman geen antwoord op de vrijebal van Jelle Pol. Op zo’n 20 meter voor de goal mocht Pol aanleggen en krulde de bal op prachtige wijze naar de linker kruising. VIOS bleef goed voetballen en ging nog voor rust op zoek naar de voorsprong. In de 44e minuut zette VIOS haar laatste aanval van de eerste helft op. Na een goede combinatie tussen Jaron Dijksterhuis en Noah Tuasela kwam de bal voor de voeten van opnieuw Jelle Pol. Hij haalde verwoestend uit en schoot VIOS naar een verdiende voorsprong.

In de tweede helft ging VIOS verder met waar het was gebleven. De vele balveroveringen leidde een 4-tal kansen in voor o.a. Jacco Verstraten en Dennis de Jong. Echter was het de eindpass die niet goed of helemaal niet aankwam. Iets wat in voorgaande wedstrijden ook vaak het probleem was. Na elf minuten te hebben gespeeld in de 2e helft was het Diego Klein die aan het eind stond van een AGOVV counter en de 2-2 binnen kon tikken.

In de 63e minuut was het Dennis de Jong die in het 16 metergebied naar beneden werd getrokken door AGOVV verdediger Rogier van Geerenstein. Daar waar iedereen dacht aan een strafschop durfde de scheidsrechter hier geen beslissing te nemen. Een cruciaal moment waarna de blauwen langzaam de regie naar zich toe trokken en de laatste 20 minuten wist te domineren zonder echt gevaarlijk te worden. Ook VIOS wist geen vuist meer te maken waardoor wedstrijd leek af te stevenen op een gelijk spel.  Toch was het de individuele kwaliteit van AGOVV die de wedstrijd in het nadeel van VIOS deed beslissen. Het was Lars Hoekman die in de 87e minuut vanaf het middenveld naar voren soleerde en de bal langs doelman Maikel Gerritsen kon schuiven. Daarmee eindigde deze streekderby met een 3-2 overwinning voor AGOVV.

Volgende week speelt VIOS de thuiswedstrijd tegen SDS ’55 die met één punt meer op plek acht staat van de ranglijst. Opnieuw een belangrijke wedstrijd om aansluiting te vinden bij de middenmoot. Willen de mannen van trainer Amzand aanspraak maken op de overwinning dan zullen ze evenveel passie moeten tonen als de afgelopen weken. En op cruciale momenten moeten toeslaan om hun inzet te belonen met een overwinning.

 

29/okt

Clubblad De Treffer

    

Vaassense Dorpsavonden

Vaassense Dorpsavonden 2019

Vios Prikbord

 

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN