Na het teleurstellende resultaat van vorige week in Oene was het de vraag of VIOS de thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys zou kunnen winnen. VIOS mist deze wedstrijd 5 basisspelers om uiteenlopende redenen; blessures (Richard van Beek, Robin de Vries en Dennis Gerritsen), het maken van een reis naar Azië (Levi Tuasela) en het worden van vader (Stef Koldenhof).

VIOS geeft in het eerste deel van de eerste helft weinig weg maar creëert ook weinig. Slordig spel zorgt dat geen uitgespeelde kans kan worden genoteerd. In de 22e minuut heeft Zwolsche Boys een goede mogelijkheid maar de voorzet vanaf de rechterflank wordt hoog overgeschoten. In de 27e minuut komt VIOS op achterstand. In het rechter verdedigingsblok wordt te veel ruimte gelaten en de no. 8 van de tegenstander kan ongehinderd naar het doel lopen en schuift de bal langs Maikel Gerritsen, de keeper van dienst deze middag; 0 – 1.                                                   

De laatste wapenfeiten van de eerste helft zijn een over de goal geschoten bal door de gasten en een schot naast het doel van Kristiaan Bax. Al met al een heel matige eerste helft die niet leuk is om naar te kijken. 

Hoe anders zou de tweede helft zijn. Ruben Mensink neemt de plaats in van Thymo Brouwer en dat zou een erg goede zet van de technische staf blijken. VIOS komt na de thee veel feller uit de startblokken. In de 49e minuut wordt een schot van Mehmet Ali Akalin tot corner verwerkt.Een minuut later strandt dezelfde Mehmet op de keeper en voert Ruben Mensink zijn dribbel langs één speler te veel. Na 48 minuten draait de nu meer centraal spelende Noah kort om zijn as binnen het strafschopgebied maar zijn schot gaat naast. In de 62e minuut een grote kans voor de Zwolse ploeg.

Een vrije trap van achteruit belandt op rechts bij een speler die de VIOS -doelman omspeelt maar de bal in kansrijke positie naast schiet. Vlak daarna weet Joas Pol op de lat te koppen en vervolgens kan Noah Tuasela in de scrimmage de bal binnen schieten; 1 – 1. In de 69e minuut schiet Julian Smit van buiten het strafschopgebied tegen de lat. Vervolgens kopt Jasper Verstraten een corner net naast. In de 79e minuut komt VIOS op de verdiende voorsprong. Een mooie lage voorzet van uitblinker Ruben Mensink bereikt Noah Tuasela die de bal ineens in het doel rost; 2 – 1. Kort daarna weet Ruben weer met een strakke lage voorzet een medespeler te bereiken maar deze keer wordt de bal naast geschoten.

Jammer dat kort voor het eindsignaal Jaron Dijksterhuis nog een oliedomme rode kaart (2x geel) moet incasseren.
Met een goede aantrekkelijke tweede helft weet VIOS de 3 belangrijke punten in huis te houden. Op 2 december wacht het uitduel om 14.00 uur tegen Hattem (dat 3 punten meer heeft dan VIOS). 


 

  26/nov

  Clubblad De Treffer

      

  VIOS Kidsclub

  Wedstrijden 1ste elftallen

  02/mrt - 12:30 VIOS V. VR1 - VEP VR1
  02/mrt - 14:30 ZAC 1 - VIOS V.1

  Vios Prikbord

  Onze Hoofdsponsor

  Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

  ONZE SPONSOREN