Na vele jaren met hoge klasseringen maar waarin het iedere keer net niet lukte is het dit seizoen dan eindelijk prijs voor de mannen van VIOS 3.
Zaterdag 11 mei 2019 vond de een na laatste competitiewedstrijd van het seizoen plaats, ditmaal tegen Veluwse Boys 2. Op papier een makkelijke tegenstander, maar in de praktijk, en dat bleek maar weer eens in de uitwedstrijd tegen Veluwse Boys, zijn dat vaak de lastigste wedstrijden om te spelen. Gevolg was dat eerder dit seizoen VIOS 3 de twijfelachtige eer had om als eerste team uit de competitie punten af te staan aan de mannen uit Garderen. Een domper van jewelste maar vanaf dat moment was iedereen zich er wel van bewust dat wanneer je echt voor de hoogste plaats wilt strijden dit niet meer mocht gebeuren.
Deze wedstrijd bleek de ommekeer van het seizoen. Er werd nog 1 keer verloren maar tegen alle rechtstreekse concurrenten werden alleen maar overwinningen behaald tot aan de winterstop. 
Na de winterstop werd deze lijn voortgezet maar zoals bij een echte kampioensrace moet er ook een concurrent zijn die het team scherp hield. In geval van VIOS 3 was dat Groen Wit 4. Evenals in de Nederlandse competitie vond er een gelijk opgaande strijd plaats. En dat was juist in de tweede seizoenshelft een van de belangrijkste redenen dat iedereen scherp bleef en zich ervan bewust was dat er iedere week weer gewonnen moest worden. Als Groen Wit won, won VIOS en andersom en zo ging dat week in week uit. Als dit zo door zou zijn gegaan zou deze sportieve strijd uitmonden in een fantastische apotheose op zaterdag 25 mei. Dan kwam Groen Wit namelijk op bezoek bij VIOS en zou de winnaar van die wedstrijd zich mogen kronen tot kampioen. Groen Wit leek echter teveel bezig te zijn met VIOS in de afgelopen weken, getuige het feit dat tegenstanders van VIOS 3 voorafgaand aan de wedstrijd werden benaderd met de vraag of ze alsjeblieft hun best wilden doen tegen VIOS. Uiteraard werden daar gouden bergen voor in het vooruitzicht gesteld maar dit soort praktijken motiveerden de spelers van VIOS alleen nog maar meer om iedere week volle bak te gaan. Terug naar 11 mei. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er afscheid  genomen van Chris Glerum. Chris die als kleine dreumes op 5 jarige leeftijd lid werd van VIOS en inmiddels ook al heel wat seizoenen erop zitten bij VIOS 3 heeft besloten om zijn kicken aan de wilgen te hangen. Inmiddels woonachtig en werkzaam in Duitsland is dat ook een van de belangrijkste redenen waarom hij stopt. Maar vanaf deze plek verdient iemand die al zo lang bij VIOS voetbalt om in het zonnetje gezet te worden. Chris bedankt voor alle mooie jaren bij het 3e en hopelijk kom je de mannen van het 3e nog eens aanmoedigen. Dan de wedstrijd tegen Veluwse Boys. Nadat in de eerste helft nog enige tegenstand werd geboden was het verzet in de tweede helft meer dan gebroken. De aanvallen en soms meer dan fraaie doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. Helaas moest Gerwin na een kop tegen kop duel het strijdtoneel verlaten om zijn ooglid te laten hechten/lijmen in het ziekenhuis maar hij komt er gelukkig weel weer bovenop zei hij later die dag. Na deze onderbreking ging VIOS 3 weer vrolijk verder met de wedstrijd en stond na 90 minuten de eindstand van maar liefst 9-0 op het bord. De meeste spelers doken onder de gieter om zich alvast mentaal voor te bereiden op de laatste competitiekraker van zaterdag 25 mei tegen Groen Wit. Daar moest het immers gaan gebeuren.
Rond kwart voor 5 kwam er echter het onverwachte bericht dat Victoria Boys in eigen huis met 4-3 had gewonnen van Groen Wit. Geheel onverwacht was VIOS 3 al op 11 mei kampioen geworden. Uiteraard was iedereen superblij dat het eindelijk gelukt was om kampioen te worden maar er heerste toch ook het gevoel dat het scenario van 25 mei hen door de neus was geboord. Op eigen kracht thuis tegen de rechtstreekse kampioen worden was natuurlijk helemaal perfect geweest maar aan de andere kant kampioen worden de meeste mensen niet vaak en als het dan op deze manier gebeurd moet je daar natuurlijk ook niet te lang om malen. De feestcommissie heeft nu 2 weken de tijd om een geweldig kampioensfeest voor te bereiden. Ik nodig iedereen dan ook uit om de laatste competitiewedstrijd op 25 mei te komen aanschouwen en de mannen van VIOS 3 de aandacht te geven die ze verdienen na een meer dan geweldig seizoen. Gefeliciteerd kampioenen.

  12/mei

  Clubblad De Treffer

      

  Vaassense Dorpsavonden

  Vaassense Dorpsavonden 2019

  Vios Prikbord

   

  Onze Hoofdsponsor

  Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

  ONZE SPONSOREN