Na de teleurstellende nederlaag tegen Eerbeekse Boys moesten er punten behaald worden tegen Koninklijke UD. VIOS stond voorafgaand aan de wedstrijd op de laatste plaats.
Om degradatie naar de 4e klasse te voorkomen is het zaak om deze wedstrijd en volgende week tegen CSV zoveel mogelijk punten te behalen.
VIOS begon met een gehavend elftal aan de wedstrijd. Gelukkig waren Stijn Lavooij en Menno van Zuuk niet te beroerd om de tekorten op te vullen.
De eerste helft verliep zonder problemen. VIOS verdedigde sterk, maar het leidde niet tot kansen. Koninklijke UD kon ook geen kansen creëren, waardoor er veel harde duels werden uitgevochten op het middenveld.
Rust. VIOS was redelijk tevreden over de eerste helft. Het plan was om met een extra spits te spelen, zodat er meer druk naar voren gezet kon worden.
Dit plan pakte goed uit. Gilian van Essen stuurde Rutger Visch diep. Na een actie werd de bal voorgetrokken op Marvin Timmer. Helaas wist hij deze bal niet op het doel te krijgen. Een paar minuten later werd Rutger Visch opnieuw met een lange bal gezocht. Op de rand van de zestien werd een overtreding gemaakt. Lex Schoemaker legde aan en schoot hem hard en zuiver binnen. 1-0.
Koninklijke UD probeerde wat meer de aanval te zoeken. Dit resulteerde in enkele hoekschoppen. De derde hoekschop werd weggewerkt door VIOS, maar meteen weer opnieuw ingebracht. Deze werd hard binnengekopt door een aanvaller die er nog stond. 1-1.
Er volgde een zwakke fase van VIOS, maar gelegenheidsdoelman Patrick Töpfer kon zijn team meerdere malen redden. Hij heerste in het strafschopgebied en hielp meerdere kansen resoluut omzeep.
VIOS kreeg hierna nog enkele kansen. Rutger Visch kopte een bal op de keeper na een mooie pass van Lex Schoemaker. Marvin Timmer schoot nog twee keer naast na goed uitgespeelde aanvallen. Santi Leatemia schoot van grote afstand over. Kortom, er had meer ingezeten.
Kijkende naar de ranglijst moet er volgende week gewonnen worden van CSV Apeldoorn om degradatie te voorkomen. Met wat meer geluk in de afronding wordt hier hopelijk een goed resultaat behaald.

Opstelling VIOS 2:
Patrick Töpfer; Stijn Lavooij, Lex Schoemaker, Floris Visch, Aldo Kuijt; Gilian van Essen, Edwin van Engeland (Menno van Zuuk ‘60), Bas van der Haar, Marvin Timmer; Santi Leatemia, Rutger Visch

20/mei

Clubblad De Treffer

    

Vios KidsClub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN