Verdiend en overtuigend heeft VIOS afgelopen zaterdag 8 juni gewonnen van 2e klasse Blauw Geel 55 uit Ede. Op een winderig sportpark in Ede werd er in de 1e helft eerst wat afgetast. De teams waren in evenwicht tot na ongeveer een kwartier het spel ineens heen en weer golfde met veel kansen over en weer. Mehmet Ali Akalin schoot de bal vrij voor de keeper naast, meteen daarna was er een misverstand in de VIOS defensie waardoor een gevaarlijke situatie ontstond. En snel daarna maakt Jacco Verstraten een lange rush over het hele veld die helaas niet met een voorzet kon worden bekroond. Een gelijk opgaande strijd, waarbij blijkbaar ook wel wat spanning aanwezig was, omdat aan beide zijden de nodige fouten werden gemaakt. In de 23e minuut was er weer een kans voor VIOS en in de 24e minuut was er een goal voor Blauw Geel die wegens buitenspel werd afgekeurd. Er was geen VAR in Ede maar er waren wel neutrale grensrechters! In de 25e minuut schoot een Blauw Geel verdediger de bal richting de maan waarbij Mehmet de bal opving bij de landing op aarde, maar de keeper van de tegenstander op zijn weg vond. Zo had het 1-1 kunnen staan, maar het bleef 0-0, omdat eerst Bahatin Selcuk nuttig kon redden en in de 45e minuut een mooi schot van Blauw Geel op de kruising terecht kwam tot opluchting van alles wat Zwart Geel was. De ploeg uit Ede had een licht overwicht kunnen uitdrukken in een voorsprong, maar wist het niet goed af te maken in het doelgebied van VIOS.

  
VIOS begon goed aan de 2e helft – wellicht met energydrank en/of peptalk van de technische staf. In de 49e minuut was de plaaggeest van deze dag Mehmet weer doorgebroken en hij speelde de bal af naar Dennis de Jong die beheerst de 1-0 maakte.

Meteen daarna was er bijna een eigen goal van Blauw Geel toen een verdediger de paal van het eigen doel raakte. Dat VIOS deze middag het wel op eigen kracht kon bewees Mehmet met een prachtige goal hoog in de hoek. Het meegereisde VIOS publiek raakte er nu van overtuigd dat een overwinning binnen bereik kwam. In de 65e minuut moest de keeper van Blauw Geel ingrijpen op weer een bal van Mehmet en ook de rebound via een kopbal leverde geen treffer op. Die kwam wel in de 80e minuut toen de Edese doelman de doorgebroken Dennis de Jong neerhaalde en Noah Tuasela via een strafschop de 3-0 op het scorebord bracht. Blauw Geel was verslagen en VIOS speelde de wedstrijd uit. Verdedigend klopte het ook allemaal deze dag. Door vermoeidheid en/of slordigheid werden de 4-0 en de 5-0 niet meer gemaakt, terwijl de ploeg uit Ede het al had opgegeven. Natuurlijk een geweldige teamprestatie van VIOS in deze nacompetitie met Mehmet als onbetwiste uitblinker. Of VIOS het volgende seizoen Blauw Geel 55 tegenkomt in de 3e klasse hangt nu af van de laatste horde op weg naar promotie: Batavia uit Lelystad, waar zaterdag 15 juni tegen wordt gespeeld, Maandag krijgen we te horen waar de wedstrijd gespeeld zal worden.

 

Een mooi sportcomplex voor de laatste wedstrijd van het seizoen met hopelijk veel supporters uit Vaassen en met, wie weet, een verrassing tegen de sterke nummer 2 uit de eigen 3e klasse B. Hoe dan ook laat VIOS zien dat het gegroeid is en dat de jonge spelers zich goed ontwikkelen met dank aan de technische staf.

  

 

09/jun

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN