Het is zaterdag half 10 en het team plus de nodige supporters staan klaar om af te reizen naar Teuge. De jongens zijn alle de rust zelve maar toch wordt er niets anders verwacht dan volledige inzet. De warming-up wordt nog iets verstoord door de opstijgende vliegtuigen en de springende parachutisten.

Waar er voor de wedstrijd wat afleiding was, zijn de jongens gefocust en sterk bij het starten van de wedstrijd. En zo gaan we direct in de aanval en dan ook binnen 5 minuten krijgen we al een corner mee. Halit schiet de bal prachtig voor het goal en Altay mag hem dan ook prachtig in koppen 0-1. Voor dat we het ook al wisten kwam Ruben voor het goal. Hij weet hem er dan al weer er in te tikken 0-2. En we zijn nog niet klaar, binnen de 15 minuten zijn we weer voor het goal en weet Halit uit de rebound gewoon het net te vinden 0-3. Nog binnen de 20 minuten weet Ruben door een prachtige individuele actie één op één met de keeper te komen en ziet de opening. Boem weer een doelpunt 0-4. En toen was het over met het mooie voetbal. Waar het eerste kwart goed gespeeld werd was de tweede kwart gewoon slordig. Er is ook niet meer gescoord.

Gelukkig, de rust en nu kunnen de jongens even aangesproken worden. Met de nodige waarschuwing om Teuge geen hoop te geven is het heel simpel. We moeten weer vol druk zetten en écht gaan werken.

Zo gezegd zo gedaan. De jongens lopen het veld op en je ziet meteen weer een team wat wil. VIOS jaagt weer en Teuge kan het niet bijbenen. En ja hoor daar is het dan een mooie assist van Ruben op Bryan die hem netjes afwerkt 0-5. Dat is ook de genade klap Teuge kan hierna helemaal niks meer inbrengen. Halit ziet zo dat de keeper te ver uit komt en wist van 20 meter te scoren 0-6. En VIOS is nog niet klaar. Marnix geeft een goede pas op Berkan die op zijn beurt keurig afrondt 0-7. Bas ziet dat er ruimte is en passt Bryan keurig in de voeten. Bryan ziet de keeper en weet met een mooie lob nogmaals het net te vinden 0-8. Teuge lijkt gebroken en de jongens gaan steeds meer voor eigen succes. Het eindsignaal klinkt en we mogen zo onze nummer één positie behouden. Ik wil ook nog even de verdediging en keeper in het bijzonder noemen die weer de nul weten te houden. Door hun harde werk is het lastig voor wie dan ook om door deze muur heen te breken.

Met nog maar twee wedstrijden te gaan wil ik dan ook iedereen aankomende zaterdag uitnodigen om 9 uur bij VIOS aanwezig te zijn om deze fantastische jongens aan te moedigen. Tot dan!

Groetjes,
Alex Kappers
Trainer JO15-2

13/mei

Clubblad De Treffer

    

Vios KidsClub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN