Vaassen, januari 2022

Beste speler of bezoeker van C.S.V. VIOS,

Vanaf dit nieuwe jaar richt voetbalvereniging C.S.V. VIOS Vaassen zich nog meer op gezondheid. We willen graag kinderen het goede voorbeeld geven als zij bij ons sporten. Dit betekent dat we ons sportterrein rookvrij willen gaan maken.

Waarom op weg naar rookvrij?

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Wat verandert er?

Tijdens de Algemene Ledenvergadering is afgesproken dat wij vanaf januari 2020 rookvrij zijn op de tijden dat de pupillen & jeugd voetballen, we beginnen met de zaterdagochtend tot 12.00 uur. Iedereen is en blijft natuurlijk welkom op onze vereniging! Ook willen wij u vragen dit ook te respecteren op de trainingsavonden van de jeugd tot 20.00 uur. We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen te roken. Na de poort aan de Woestijnweg is ons gehele sportterrein, zoals langs de lijn en het terras rookvrij. Dit is even wennen, maar help elkaar dan ook er aan te denken dat we als C.S.V. VIOS onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

We hopen dat je, net als C.S.V. VIOS, je sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan het nieuwe beleid. Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar op Accommodatie@viosvaassen.nl of bij het bestuur.

Met vriendelijke groet,

Bestuur C.S.V. VIOS Vaassen

 

Video: Video Rookvrije Sport | Op weg naar een Rookvrije Generatie:

 

23/jan

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Activiteiten

Vios Prikbord

 

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN