Deze week is de pupil van de week Wietse Salomons.

Hij is 9 jaar en zit in groep 7 van obs. De Sprenge. Wietse speelt in JO11-2.

Toen hij 5 jaar was is hij bij de mini’s komen voetballen, toen nog onder leiding van Bas Schutte en Erik Koldenhof. Erik is dan ook meteen de favoriete VIOS-speler van Wietse. Het jaar daarna ging Wietse met bovengenoemde trainers mee naar de F5. Wat een fantastisch jaar was dat, ze werden kampioen! Vervolgens speelde Wietse in de F3 en de F1, hier heeft hij ontzettend veel geleerd van Jan Kuijt. In de F3 werden ze zelfs bekerkampioen, als eerste pupillenteam van VIOS!

Maar waarom is Wietse eigenlijk op voetbal gegaan?

“Nou, ik was altijd al aan het voetballen in de buurt. Vaak met Jesse van Zuuk, keeper bij VIOS. Maar ook bij oma Hennie en opa Sjaak in de keuken met een tennisbal. Die werden wel eens gek van mij” zegt Wietse lachend. Dat hij naar VIOS zou gaan was meteen duidelijk,  “onze hele familie (Vosselman) is voor VIOS”. Wietse staat linksachter, dit vindt hij een fijne plek, maar ook op andere plaatsen in het veld komt hij goed uit de voeten. Daarbij komt hij het hele veld over rennen om de corners aan de linkerkant te nemen. Afgelopen zaterdag vloog hij er weer mooi in na zo’n corner! In de F werd hij zelfs de corner-koning genoemd. Het leukste tijdens de trainingen vindt Wietse de partijtjes. En wat is er nu zo leuk aan voetbal?, “lekker keihard knallen in de kruising!”

De favoriete club van Wietse is AJAX, met als beste voetballer Neres. Hij vindt het erg jammer dat zijn favoriet Davy Klaassen vertrokken is. Bij de vraag wie hij de beste voetballer van de wereld vindt kan hij geen keuze maken. Hij noemt Aubameyang  en Reus van Borussia Dortmund. Maar ook Lewandowski staat op zijn lijstje. Wietse noemt nog dat hij het erg leuk vindt dat zijn moeder nu ook kantinediensten draait, dan kan hij lekker de hele middag bij VIOS wedstrijden kijken en voetballen met zijn vrienden. En natuurlijk patatjes eten!

Naast voetballen houdt Wietse ook van schaatsen. In de winter is hij wekelijks op het ijs te vinden met zijn broer en zusje. Wietse heeft heel veel zin om Pupil van de week te zijn, “ik ben erg benieuwd wat ze voor de wedstrijd allemaal doen, hoe ze zich voorbereiden” zegt Wietse. Verder lijkt het hem gewoon érg leuk! Tot slot, wat is de voorspelling voor de wedstrijd van a.s. zaterdag; VIOS-Terschuurse Boys?  “Vios gaat winnen met 3-1” denkt Wietse.

Wij wensen Wietse een sportieve en mooie wedstrijd toe en hopen dat zijn voorspelling uit mag komen!

10/okt

Clubblad De Treffer

    

Vios Prikbord

Wedstrijden 1ste elftallen

22/sep - 12:00 Hierden VR1 - VIOS V. VR1
22/sep - 14:30 CJVV 1 - VIOS V. 1
29/sep - 12:30 VIOS V. VR1 - FC Horst VR1
29/sep - 14:30 VIOS V. 1 - SV Otterlo 1
06/okt - 11:00 VVOP VR1 - VIOS V.VR1
06/okt - 14:30 Zwart Wit '63 1 - VIOS V. 1
13/okt - 12:30 VIOS V. VR1 - ZVV '56 VR2

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN