De pupil van deze week is Kenji van den Oosterkamp.  Kenji is 8 jaar en voetbalt in JO9-1.

Dit keer geen voetballer maar hij is de keeper van het elftal!  Kenji is in de F3 begonnen en ging halverwege dat seizoen over naar de F2. Hij is als voetballer gestart,  toen was hij het liefst middenvelder. Maar als snel werd duidelijk dat hij het keepen toch ook wel erg leuk vond. Nu is hij de vaste keeper van het team. Nou, ik heb wel gezien dat hij dat heel goed kan!  Waarom is Kenji eigenlijk op voetbal gegaan? “Ik ben gek op balletjes trappen” zegt Kenji met een grote glimlach.  Tijdens de trainingen vindt hij het erg leuk om met trainer Rein zijn keeperskunsten extra te oefenen.  Met de ballen die de rechterhoek in komen heeft Kenji maar weinig moeite, maar de linkerhoek vindt hij wat lastiger. Hier zou hij graag nog wat beter in worden.  En het leukste aan keeper zijn?, dat is natuurlijk het uitschieten! Ook vindt hij het leuk om de mannetjes op zijn plaats te zetten bij een corner.

Hoe gaat het tot nu toe in deze competitie? “soms winnen we en soms verliezen we, een beetje half om  half. Van Teuge en KCVO hebben we gewonnen” zegt Kenji vrolijk. Kenji kent nog niet heel veel  spelers van het 1e van Vios, maar hij vindt de keeper sowieso de beste!  Van zijn favoriete club Feyenoord blijft Dirk Kuyt zijn favoriet, ook al speelt hij daar nu niet meer.  Hij vindt Dirk ook de beste speler van de hele wereld.

Naast de voetbal gaat Kenji graag naar de camping. Hier gaan ze vaak naar toe omdat ze daar een stacaravan hebben, zo ook deze herfstvakantie. Op de camping gaat Kenji graag latje trappen.

Op de vraag wat hem het leukste lijkt aan het pupil van de week zijn moet hij even nadenken. “Het lijkt mij wel grappig”. Eigenlijk weet hij niet zo goed wat hem te wachten staat. Nou ik weet zeker dat Kenji een geweldige middag zal beleven!

Tot slot nog de vraag, wat is jouw voorspelling voor de wedstrijd VIOS – Rood Wit ’58? Kenji roep vol enthousiasme dat VIOS gaat winnen met 6-1! Dat zou geweldig zijn Kenji.

Wij wensen Kenji een leuke middag toe, geniet ervan!

Jessica Salomons.

 

16/okt

Clubblad De Treffer

    

Vios KidsClub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN