Aan Daniël Brouwer de eer om de laatste pupil van de week van dit seizoen te mogen zijn. Dat zal plaatsvinden op zaterdag 26 mei, tijdens de wedstrijd van VIOS 1 tegen SDS’55 1.

Daniël is tien jaar oud en zit in groep zes van de Sprenge en hij speelt bij VIOS in het team JO11-2. Samen met vriend Wessel Velthoen is hij op 6 jarige leeftijd begonnen met voetballen. Ze kozen voor VIOS omdat Wietse daar ook al voetbalde en van KCVO of Vaassen had hij toen nog nooit gehoord.

Daniël heeft even bij de mini’s gevoetbald, vervolgens in de F6, F3 en de F1. Hij kan zich nog goed herinneren dat hij eens met 24-0 had gewonnen in de F3, ze gingen daarna ook snel een klasse hoger spelen. “Met de F3 zijn we ook bekerkampioen geworden, dat was super leuk!” zegt Daniël enthousiast. Maar wat vindt Daniël eigenlijk zo leuk aan voetbal? “Lekker hard rennen, ik hou niet van stil staan” Nou dat hard rennen komt goed van pas, voordat de tegenstanders het in de gaten hebben is Daniël al weer gearriveerd. Dat gebeurt met grote passen! Daniël speelt meestal rechtsachter of centraal, op die posities staat hij ook graag.

Tijdens de trainingen is hij altijd blij als het tijd is om partijtjes te gaan spelen. Daniël noemt hard rennen en hard schieten op als zijn kwaliteiten. Waar hij meer alert op moet zijn volgens zichzelf is dat ze hem niet tussen de benen door mogen schieten, dat noemt hij nog een  leerpuntje. Als beste speler van VIOS noemt hij Erik Koldenhof. Van zijn favoriete club Ajax is dat Matthijs de Ligt. Daniël vindt dat Neymar de beste speler van de wereld is. Hij zou Neymar en Messi heel graag eens willen ontmoeten om wat trucjes van ze te leren. Daniël kijkt niet zo vaak naar wedstrijden van VIOS, maar onlangs heeft hij nog wel gekeken naar het 4e, waar Menno de hulptrainer en trouwe supporter van Daniëls team in speelt.

Naast voetballen speelt Daniël graag buiten. Lekker fietsen in de buurt. Ook zwemt hij graag thuis in het zwembad. “We hebben er nu een “dak” overheen, dan kunnen we ook zwemmen als het regent en worden we lekker niet nat”, “uhmm, van de regen dan” zegt hij er nog snel achteraan. Daniël heeft veel zin in 26 mei, hij vindt het erg leuk dat de pupillen van de week een bal krijgen met alle handtekeningen van de spelers van het 1e. Maar er is wel een klein dilemma, gaat hij daar dan mee voetballen of hangt hij ‘m boven zijn bed… We zijn aangekomen bij de laatste vraag, wat wordt de uitslag? “Het wordt 2-1” zegt Daniël overtuigend. Daniël, wij wensen jou een hele fijne middag toe!

Jessica Salomons.

 

Tekstvak: Sponsor van de Week : 

20/mei

Clubblad De Treffer

    

Vios KidsClub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN