In memoriam Gerrit Jan van Gortel.

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat slechts enkele weken na zijn broer Dirk is overleden, Gerrit Jan – Gait Jan van Gortel in de leeftijd van 76 jaar.

Ondanks dat we wisten dat Gait Jan ernstig ziek was, komt zijn overlijden toch nog onverwacht. Gait Jan was 59 jaar lid van VIOS. De club waarmee hij letterlijk vergroeid was. De club zat tot het laatst in zijn hart zoals we ontdekten tijdens een bezoekje aan Gait Jan nog maar 2 weken geleden.

Geboren aan de Gortelseweg en opgegroeid in Vaassen ging hij voetballen samen met zijn broers Dirk en Lub omdat het voor de gezondheid van een van hen beter was. Gait Jan bleek met name in het doel een goeie, en hij bracht het tot vele jaren sluitpost van het 1e elftal. Maar ook in de lagere elftallen bleek hij een betrouwbare sluitpost. Na zijn actieve voetbalperiode werd hij o.a. jeugdtrainer bij VIOS en trad hij toe tot wat toen nog de jeugdcommissie heette.

In die hoedanigheid was hij mede verantwoordelijk voor de opstart, begeleiding en het succes van de jeugdkampen – toen nog in Garderen. Tijdens de bouw van wat we nog steeds de nieuwe kleedkamers noemen nam hij het secure werk van profielen stellen op zich. Een taak die hij net als zijn andere vrijwilligerswerk bij de bouw van de kleedkamers, secuur en plichtsgetrouw uitvoerde. Je kunt alles maar een keer goed doen was zijn motto, en dat bleek ook in zijn latere werk bij de Dinsdagmiddagploeg. Ondanks benen en een hart dat niet meer goed mee wilde doen bleef hij “de jongens” trouw en nam hij op het laatst de niet onbelangrijke taak van het verzorgen van de koffie voor de mannen op zich.

Op zaterdag bleef hij  tot het laatst een zeer trouw supporter van ons 1e elftal en was hij ook dit seizoen nog met zijn scootmobiel op het sportpark te vinden. Gait Jan VIOS man tot het einde, zo zullen wij hem herinneren, en we zijn dankbaar voor wat hij voor VIOS heeft gedaan.

We wensen zijn vrouw Gerrie en Ans en Gerko en verdere familie veel sterkte om dit verlies te verwerken en het een plaats te geven.

Bestuur en leden c.s.v. VIOS Vaassen.

22/jan

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN