VIOS moest aantreden voor de uitwedstrijd tegen het relatief onbekende Olympia’28 uit Hasselt, we moeten heel ver terug voor een competitie wedstrijd tussen beide verenigingen.
 Gelijk vanaf het begin van de wedstrijd was te zien de intenties van beide clubs, VIOS wilde met verzorgd voetbal de aanval zoeken en Olympia hield veel mensen achter om VIOS te kunnen tegen houden.
Het was dan ook in lijn van de wedstrijd dat VIOS de eerste kans kreeg, het was een gekraakt afstandsschot die door Noah werd ingeschoten waarop de doelman Jeroen Bos redding bracht door hem uit het doel te tikken maar wel voor de voeten van Mehmet-Ali Akalin maar zijn inzet ging rakelings voorlangs het doel. VIOS bleef de betere ploeg en Olympia kon hier weinig tegenover stellen. In de 20 en 22e minuut waren er 2 100% kansen voor VIOS eerst was het Daan Gorelikow die richting het doel ging om eerst nog een verdediger uit te kappen om vervolgens 1 tegen 1 te komen met de doelman maar ook hier kwam de doelman als winnaar uit de strijd, de 2e hele grote mogelijkheid was voor Richard van Beek hij kon na een mooie steekbal van Mehmet ook alleen voor de doelman hem niet langs de keeper te krijgen.
En zo als zo vaak als jezelf de kansen niet maakt de 1e kans voor Olympia en het was dan ook meteen raak het is Willard Visscher die hem over doelman Gerritsen weet te krijgen en hiermee de stand op 1-0 brengt, een enorme domper voor VIOS die hiervoor zo goed in de wedstrijd zat.
Na de achterstand begint VIOS te gehaast te voetballen en lijkt het van slag, het is dan ook Olympia die rond het half uur de volgende grote kans krijgt het is Stan Roosken die helemaal vrij voor het doel kan inkoppen maar hij kopt deze kans over, Hiermee werd de 1-0 ruststand bereikt.
Wat VIOS na het tegendoelpunt niet meer deed was blijven voetballen pakte ze naar de rust wel weer op ze probeerde met goed veldspel de druk weer op te voeren, echter ging dit vaak onnauwkeurig waardoor er veel verkeerde keuzes werden gemaakt, Olympia was alleen nog maar bezig met het tegen houden en waar kon vertragen van het spel, rond het uur was het Daan die op de 16 meter vrij werd gespeeld maar ook zijn schot werd gekeerd door een uitstekend keepende doelman van Olympia. VIOS weet hierna niet echt grote kansen te creëren wel zijn er nog afstandsschoten van Julian, Stijn en Levi maar deze schoten ziet doelman Jeroen Bos rakelings naast zijn doel vliegen. Zo komt er dan ook geen verandering meer in de stand en wint Olympia met 1-0 van VIOS
Volgende week kan VIOS zich weer revancheren tegen HTC uit Zwolle in de thuiswedstrijd die om 14.30 zal beginnen.
 

27/okt

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN