Alle ingrediënten waren aanwezig die bij een derby horen. Mooi voorjaarsweer, fakkels, trommels, vlaggen, een barbecue en heel veel publiek langs de lijn. En natuurlijk de bijbehorende wedstrijdspanning en voor deze wedstrijd was die groot. Beide ploegen hadden een overwinning nodig om weg te raken van de plekken op de ranglijst die verplichten tot nacompetitie.

De spanning die op de wedstrijd zat was merkbaar bij de start. Slordig onrustig spel zonder kansrijke aanvallen. Tot de 15e minuut toen VIOS -doelman Robin de Vries buiten zijn strafschopgebied de bal oppakte. Het gevolg een gele kaart en een directe vrije trap die Luuk Berkhoff door de muur in het doel schoot; 0 – 1. Gesterkt door deze meevaller werd Oene zonder beter te spelen wat gevaarlijker.

Na een half uur werd Mehmet Ali Akalin ten koste van een gele kaart gestuit. De vrije trap werd door Jasper Verstraten overgeschoten. In de 39e minuut kwam VIOS terug in de wedstrijd. Na een prachtige combinatie kon Danny Machielsen de bal hoog in de linkerhoek binnenschieten; 1-1.

Vier minuten later volgde een snelle combinatie door het midden. Kristiaan Bax wist Levi Tuasela te vinden die de 2-1 scoorde. De grensrechter van Oene vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter stond goed opgesteld en negeerde het vlagsignaal gedecideerd. In de rust werden de gemaakte tv -beelden bekeken en bleek dat de scheidsrechter het bij het goede eind had. Een klein opstootje vlak voor rust (de enige) resulteerde in een gele kaart voor een speler van VIOS en Oene. 

Met Julian Smit voor de geel ontvangen Lennon van der Linde begon VIOS aan de tweede helft. In de 49e minuut kreeg Oene een vrije trap voor het VIOS -doel maar de bal ging hoog over.  Vijf minuten later soleerde Mehmet vanaf de rechterflank naar binnen en werd in het strafschopgebied neergehaald, penalty. Aanvoerder Dennis Gerritsen schoot de bal onberispelijk binnen; 3-1. Daarmee bleek de wedstrijd gespeeld. VIOS ging makkelijker voetballen en Oene wist geen kans te creëren. Na een uur spelen kon de Oene -keeper een prachtig schot van Levi fraai tot corner stompen. In beide teams werd gewisseld. Diverse spelers moesten leeg gespeeld worden vervangen. Het spel van VIOS werd slordiger en dat van Oene was onmachtig. Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning voor de thuisploeg en pakte het de heel belangrijke 3 punten.

Beste man op het veld was scheidsrechter Klaver die een puike wedstrijd floot. Hij hield het duel uitstekend in de hand. Fijn dat de derby ook buiten de lijnen in goede harmonie verliep. 
Zaterdag, 20 april wacht VIOS de uitwedstrijd tegen Zwolsche Boys.

BEKIJK HIER ALLE FOTO'S
Met dank aan: Fred Rijckenberg, Han Balk en Bertus van der Oosterkamp


 

15/apr

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN