De competitie loopt op z'n einde met nog 2 wedstrijd te gaan voor VIOS Jo15-1.  Deze op 1 na laatste wedstrijd werd uit gespeeld tegen mede laag vlieger Wijhe jo15-1.
Na een toeristische route met een oversteek met de pond over de ijsel kwamen we aan in Wijhe waar na de warming-up aan de wedstrijd kon worden begonnen.
Afspraak was om dit met verzorgd voetbal te gaan doen en met lef de loskomende mensen in te spelen.
Wijhe had de opdracht om het op fysiek te proberen en trachtte met hoog vast zetten en in balbezit de ballen snel diep te spelen ons te verrassen.
Vios begon wat slapjes aan de wedstrijd en liet in de duels wat te veel toe. Na een minuut of 15 wist Wijhe te scoren na een geblokkeerde lange bal vanaf het middenveld die via een vios been bij toeval voor de spits belandde en scoorde 1-0.
Vios vermande zich en ook voetballend ging het steeds beter draaien en daardoor kregen de jongens grip op de wedstrijd.  Toen werd het wachten op een vios doelpunt wat de jongens zeker ook verdienden gelang de 1e helft volgde.  Ondanks een aantal mogelijkheden om de stand gelijk te trekken werd er voor rust niet meer gescoord en bleef de stand 1-0 voor de gastheren.
Na rust bleef Vios voetballend de bovenliggende partij . De Wijhe spelers had duidelijk de opdracht om waar het Kon een vios speler geblesseerd te trappen en werden daar ook onder de wedstrijd een paar keer aan herinnerd door de begeleiding langs de kant.  Vooral Pim Pollmann moest het ontgelden maar wist gelukkig de meeste doodschoppen te ontwijken.
Vios deed wat op dat moment het beste was,  scoren!   via Floris Menkhorst werd Joppe Hummel de diepte in gestuurd en scoorde koelbloedig de 1-1.
Vios drukte door en wist nog een paar keer gevaarlijk te worden via onder andere Ruben Mensink , Floris Hummel en Pim Pollmann maar helaas niet met het gewenste resultaat.
Uiteindelijk was het de onhoudbare Joppe Hummel die weer de 16 meter binnen kon lopen en werd neergehaald en zo een strafschop voor ons versierde.
Zijn Broer Floris Hummel is op deze cruciale momenten altijd de Gene die de ballen heeft om de strafschop te nemen en schoot de bal feilloos tegen de touwen 1-2.
Na het verwerken van nog een paar aanslagen op vios benen en een op het lichaam van doelman Ryan Timmers die met de bal klemvast nog een spits met twee benen vooruit op zich af zag vliegen liep de wedstrijd op zijn einde.  Helaas voor ons belandde een weggewerkte bal precies voor de voeten van de Wijhe aanvaller die binnen mocht schieten in blessure tijd en zette zo de eindstand op 2-2.
Helaas 2 zure punten verloren maar ondertussen blij dat iedereen rechtop van het veld heeft kunnen lopen.
Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen waar we weer zullen proberen om de 3 punten binnen te slepen.
Groeten Jeroen van 't Einde

20/mei

Clubblad De Treffer

    

Vios KidsClub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN